Tisk

Opočenský jogurt borůvka – ostružina

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v obalu – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0306
Číslo výrobku2017-07-18-0306/0957
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem
Charakteristika výrobku

Fermentovaný mléčný výrobek zrající tradiční metodou ve skleněném obalu. Díky tomuto způsobu zrání a vybraným mléčným bakteriím má jogurt pevnou, celistvou konzistenci a jemně nakyslou chuť.

Obsažená borůvko – ostružinová složka má vysoký podíl ovoce a vynikající chuť. Té je dosaženo výběrem toho nejlepšího ovoce a jeho následným šetrným zpracováním do formy ovocné složky.

Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206342821
Typ balenísklo
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkuDoprava v čistých, suchých a chlazených dopravních prostředcích splňujících požadavky na přepravu potravin.
Obrázky
Opočenský jogurt_borůvka-ostružina
Složení
mléko80 %
ovocná složka20 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
440 kJ / 100g
105.09 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny19 g/100g
Sacharidy16 g/100g
z toho cukry15 g/100g
Bílkoviny38 g/100g
Sůl0.11 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Smetanově bílý jogurt s tmavě fialovou ovocnou složkou.

Vůně a chuť

sladko-kyselá, jogurtová, po borůvkách a ostružinách

Konzistence

jogurt – konzistence pevná, hladká

ovocná složka – konzistence zahoustlá, s kousky borůvek a ostružin v obsahu

Nadstandardní parametry
  • vyroben tradičním postupem
  • zraje přímo ve skleněném obalu
  • vyroben pouze z mléka a jogurtové kultury
  • obsahuje 20 % ovocné složky
  • zabalen do skleněného ekologicky šetrného obalu, který uchovává čerstvost a lahodnou chuť jogurtu
Technologický postup
  1. příprava mléčné (smetanové) směsi
  2. pasterace
  3. vychlazení na teplotu fermentace
  4. přídavek jogurtové kultury
  5. naplnění do spotřebitelského obalu ochucující složky a jogurtové složky
  6. fermentace  v řízených podmínkách
  7. vychlazení skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno08.06.2018 10:31:31
VytvořilEva Šachová
Změněno08.06.2018 10:31:31
Procesní stav
Procesní stavSchválený