Tisk

Okurky sterilované Znojmia v kořeněném sladkokyselém nálevu podélně tříděné 50 – 70 mm

NázevHodnota
Cechovní normaSterilované okurky
Číslo cechovní normy2016-03-21-0117
Číslo výrobku2016-03-21-0117/0587
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich - zpracovaná zelenina - zelenina v octu
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost HAMÉ s.r.o. Kunovice
Na Drahách 814
686 04, Kunovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001740765
Typ balenísklo
Velikost balení660 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Složení
okurky
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
119 kJ / 100g
28.42 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g/100g
Sacharidy6.5 g/100g
z toho cukry5.4 g/100g
Bílkoviny0.4 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

celé okurky v nálevu s případnou příměsí nařezané zeleniny a hořčičného semena  

Vůně a chuť

chuť: po okurkách, sladkokyselá, bez cizích příchutí,

vůně: po okurkách, octu a koření, bez cizích pachů

Konzistence

pevná, křupavá

Nadstandardní parametry
  1. Tradiční moravská receptura ke slazení se nesmí použít sacharin ani jiná sladidla.
  2. Kvalitní malé okurky max. do 7 cm, přičemž se připouští max. 15 % delších okurek v obalu. (Legislativa připouští 20 % delších okurek.)
Technologický postup
  1. Příprava nálevu
  2. příjem okurek
  3. čistění okurek
  4. příprava směsi cibule a hořčičného semena
  5. postupné plnění jednotlivých částí výrobku do obalu (nejprve směs cibule a hořčičného semena, poté okurek a nakonec nálevu)
  6. uzavření obalu
  7. sterilace
  8. chlazení
  9. osušení obalu
  10. etiketace a balení
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.09.2017 17:38:34
VytvořilJiří Mikyska
Změněno07.09.2017 17:38:34
Procesní stav
Procesní stavSchválený