Pikant klobása OA
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása trvanlivá fermentovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0078 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0078/1092 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Na 100g výrobku bylo použito 155g masa. Bez lepku. |
Předkladatel | |
Společnost | KMOTR - Masna Kroměříž a.s. Hulínská 2286/28 767 01 , Kroměříž Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 282935 |
Typ balení | ochranná atmosféra, PE obal |
Velikost balení | 700 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | |
jedlá sůl | |
vepřové kůže | |
koření (paprika sladká) | |
extrakty koření | |
dextróza | |
glukózový sirup | |
sušený česnek | |
startovací kultura mikroorganismů | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2035 kJ / 100g | |
486.03 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 44.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 13.0 g/100g | Sacharidy | 1.3 g/100g | z toho cukry | 0.8 g/100g | Bílkoviny | 24.0 g/100g | Sůl | 2.4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch: lesklý, mírně vrásčitý, barvy sytě červenohnědé, konzistence pružná až pevná. Vzhled v nákroji a vypracování: na řezu je výrobek lesklý, sytě červené barvy po přidané paprice, bez shluku tukových nebo libových částic. |
Vůně a chuť | Chuť: mírně slanější, výrazněji kořeněná, pikantní, převládající složkou je paprika. Na skusu je výrobek vláčný až křehký. |
Konzistence | Na skusu je výrobek vláčný až křehký. |
Nadstandardní parametry | vysoký obsah masa; |
Technologický postup | 1. příprava surovin |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah tuku:43,57; obsah ČSB: 18,5; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 24.08.2020 12:00:08 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 24.08.2020 12:00:08 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Klasa | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |