Tisk

NIVA půlválec 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině 50 %
Číslo cechovní normy2015-12-22-0037
Číslo výrobku2015-12-22-0037/1255
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost NIVA s.r.o. Dolní Přím
Dolní Přím 2
503 16, Dolní Přím
c
Definice balení
EAN kód290084
Typ baleníAl fólie
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Půlka
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1390 kJ / 100g
331.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18.1 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pravidelný tvar, uzavřený povrch se znatelnými vpichy a mramorovitým růstem ušlechtilé plísně.
Barva:bílá až smetanově nažloutlá.

Vůně a chuť

Slaná, mléčná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

Jemná až drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Obsah sušiny v sýru min. 52 %.
Bez konzervačních látek .
Bez aromat.
Bez obsahu laktózy.
Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení
Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.

Technologický postup

 

  1. Standardizace mléka
  2. Pasterizace a sýření
  3. Zpracování zrna na výrobníku
  4. Formování zrna
  5. Odkápání
  6. Solení
  7. Zrání
  8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním
  9. Balení
  10. Expedice

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.

Uživatel
Vytvořeno14.01.2019 10:23:05
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.01.2019 10:23:05
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g