Tisk

NIVA půlválec 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině 50 %
Číslo cechovní normy2015-12-22-0037
Číslo výrobku2015-12-22-0037/1255
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Charakteristika výrobku

obsah tuku v sušině 50 %;
obsah soli maximálně 5 %.

Předkladatel
Společnost NIVA s.r.o. Dolní Přím
Dolní Přím 2
503 16, Dolní Přím
Česká republika
Definice balení
EAN kód290084
Typ baleníAl fólie
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Půlka
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1390 kJ / 100g
331.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18.1 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pravidelný tvar, uzavřený povrch se znatelnými vpichy a mramorovitým růstem ušlechtilé plísně.
Barva:bílá až smetanově nažloutlá.

Vůně a chuť

Slaná, mléčná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

Jemná až drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Obsah sušiny v sýru min. 52 %.
Bez konzervačních látek .
Bez aromat.
Bez obsahu laktózy.
Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení
Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.

Technologický postup

 

  1. Standardizace mléka
  2. Pasterizace a sýření
  3. Zpracování zrna na výrobníku
  4. Formování zrna
  5. Odkápání
  6. Solení
  7. Zrání
  8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním
  9. Balení
  10. Expedice

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.

Uživatel
Vytvořeno24.08.2020 13:39:07
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.08.2020 13:39:07
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g