Tisk
NIVA půlválec 1 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Sýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině 50 % |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0037 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0037/1255 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové |
Charakteristika výrobku | obsah tuku v sušině 50 %; |
Předkladatel | |
Společnost | NIVA s.r.o. Dolní Přím Dolní Přím 2 503 16, Dolní Přím Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 290084 |
Typ balení | Al fólie |
Velikost balení | 1 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
mléko | |
jedlá sůl | |
mlékárenské kultury | |
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti | |
syřidlo | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1390 kJ / 100g | |
331.98 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 27.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 18.1 g/100g | Sacharidy | 1 g/100g | z toho cukry | 1 g/100g | Bílkoviny | 21 g/100g | Sůl | 4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Pravidelný tvar, uzavřený povrch se znatelnými vpichy a mramorovitým růstem ušlechtilé plísně. |
Vůně a chuť | Slaná, mléčná, pikantní po ušlechtilé plísni. |
Konzistence | Jemná až drobivě roztíratelná. |
Nadstandardní parametry | Obsah sušiny v sýru min. 52 %. |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 24.08.2020 13:39:07 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 24.08.2020 13:39:07 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |