Tisk

Zámecká NIVA uzená půlválec 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty uzený (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2019-01-14-0416
Číslo výrobku2019-01-14-0416/1269
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Charakteristika výrobku

Sýr s plísní uvnitř hmoty uzený

Předkladatel
Společnost NIVA s.r.o. Dolní Přím
Dolní Přím 2
503 16, Dolní Přím
c
Definice balení
EAN kód298926
Typ baleníAl fólie
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Zámecká Niva uzená-půlválec.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1390 kJ / 100g
331.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18.1 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pravidelný tvar, uzavřený se znatelnými vpichy, povrch čistý, uzavřený, zlatohnědý po uzení. Na spodní části mřížka, vzniklá uzením na roštu. Mírná deformace, vzniklá teplem při procesu uzení, není na závadu. Prorůstání ušlechtilé plísně ( barva šedá , bílá,) na povrch sýru není na závadu výrobku.
Vzhled řezu: mramorovitý porost ušlechtilé plísně ve smetanové barvě hmoty sýra.

 

Vůně a chuť

Slaná, mléčná, pikantní chuť plísňového sýru s vůní po bukovém kouři

Konzistence

Jemná až drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Obsah sušiny v sýru min. 52 %.
Bez konzervačních látek .
Bez aromat.
Bez obsahu laktózy.
Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení
Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.

Technologický postup

1. Standardizace mléka
2. Pasterizace a sýření
3. Zpracování zrna na výrobníku
4. Formování zrna
5. Odkápání
6. Solení
7. Zrání
8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním
9. Uzení
10. Balení
11. Expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.

Uživatel
Vytvořeno21.02.2019 15:12:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.02.2019 15:12:57
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený