Zámecká NIVA uzená půlválec 1 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Sýr s plísní uvnitř hmoty uzený (s různými obsahy tuku a sušiny) |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0416 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0416/1269 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové |
Charakteristika výrobku | Sýr s plísní uvnitř hmoty uzený; uzeno bukovým kouřem; |
Předkladatel | |
Společnost | BOHEMILK, a.s. - závod NIVA Dolní Přím 2 503 16, Dolní Přím Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 298926 |
Typ balení | Al fólie |
Velikost balení | 1 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
mléko | |
jedlá sůl | |
mlékárenské kultury | |
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti | |
syřidlo | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1390 kJ / 100g | |
331.98 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 27.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 18.1 g/100g | Sacharidy | 1 g/100g | z toho cukry | 1 g/100g | Bílkoviny | 21 g/100g | Sůl | 4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Pravidelný tvar, uzavřený se znatelnými vpichy, povrch čistý, uzavřený, zlatohnědý po uzení. Na spodní části mřížka, vzniklá uzením na roštu. Mírná deformace, vzniklá teplem při procesu uzení, není na závadu. Prorůstání ušlechtilé plísně ( barva šedá , bílá,) na povrch sýru není na závadu výrobku.
|
Vůně a chuť | Slaná, mléčná, pikantní chuť plísňového sýru s vůní po bukovém kouři |
Konzistence | Jemná až drobivě roztíratelná. |
Nadstandardní parametry | Obsah sušiny v sýru min. 52 %. |
Technologický postup | 1. Standardizace mléka |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 24.08.2020 13:45:48 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 24.08.2020 13:45:48 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |