Tisk

Niva Premium 60 % – bochník cca 1,2 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0094
Číslo výrobku2015-12-22-0094/0639
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód295972
Typ baleníplastová folie
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Niva-Premium-60-bochník
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1591 kJ / 100g
379.99 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky34 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny22 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

tvar bochníku se známkami ošetření povrchu mytím
prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách
na řezu hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světlehnědý

Vůně a chuť

chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni

Konzistence

konzistence: jemná, drobivě roztíratelná

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 51 %,
– bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat
– samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)
– minimální doba zrání 3 týdny

Technologický postup

Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → balení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.11.2017 13:02:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.11.2017 13:02:02
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g