Tisk

Niva Premium 60 % – bochník cca 1,2 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0094
Číslo výrobku2015-12-22-0094/3735
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 50, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód295972
Typ baleníplastová folie
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Niva Premium 60% bochník
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1591 kJ / 100g
379.99 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky34 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny22 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

tvar bochníku se známkami ošetření povrchu mytím
prorůstání vnitřní plísně a částečný výskyt mazu na povrch není na závadu, na povrchu mohou být viditelné stopy po vpichách
na řezu hmota sýra barvy smetanové až krémové, zelený nebo modrozelený porost plísně v těstě barva: povrch sýrově krémový až světlehnědý

Vůně a chuť

chuť a vůně: charakteristická po ušlechtilé plísni

Konzistence

konzistence: jemná, drobivě roztíratelná

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 51 %,
– bez konzervačních látek, bez obsahu laktózy u sýrů v plné zralosti, bez aromat
– samovolné odkapání syrovátky (sýr není lisovaný)
– minimální doba zrání 3 týdny

Technologický postup

Příprava sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → odkapávání → solení → zrání → mytí povrchů → balení → expedice

Uživatel
Vytvořeno10.10.2017 15:49:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.10.2017 15:49:41
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný