Tisk

NIVA porcovaná 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýr s plísní uvnitř hmoty s obsahem tuku v sušině 50 %
Číslo cechovní normy2015-12-22-0037
Číslo výrobku2015-12-22-0037/1257
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry plísňové
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost NIVA s.r.o. Dolní Přím
Dolní Přím 2
503 16, Dolní Přím
c
Definice balení
EAN kód403115
Typ baleníAl fólie
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Porce
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti
syřidlo
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1390 kJ / 100g
331.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18.1 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pravidelný tvar, uzavřený povrch se znatelnými vpichy a mramorovitým růstem ušlechtilé plísně.
Barva:bílá až smetanově nažloutlá.

Vůně a chuť

Slaná, mléčná, pikantní po ušlechtilé plísni.

Konzistence

Jemná až drobivě roztíratelná.

Nadstandardní parametry

Obsah sušiny v sýru min. 52 %.
Bez konzervačních látek .
Bez aromat.
Bez obsahu laktózy.
Ruční zpracování syrového zrna a ruční solení
Povrch sýru není ošetřen antimikrobiálním a protiplísňovým prostředkem.

Technologický postup

 

  1. Standardizace mléka
  2. Pasterizace a sýření
  3. Zpracování zrna na výrobníku
  4. Formování zrna
  5. Odkápání
  6. Solení
  7. Zrání
  8. Ošetření povrchu sýru oškrabáním
  9. Balení
  10. Expedice

 

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle Nařízení komise (ES) č. 2075/2005 ze dne 15. listopadu 2005 o mikrobiálních kritériích pro potraviny.

Uživatel
Vytvořeno14.01.2019 10:24:40
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.01.2019 10:24:40
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený