Tisk

Munické brambory 50 kg

NázevHodnota
Cechovní normaČeské brambory konzumní pozdní
Číslo cechovní normy2021-01-20-0496
Číslo výrobku2021-01-20-0496/2569
Zařazení dle legislativyOvoce, zelenina, houby, skořápkové plody a výrobky z nich
Charakteristika výrobku

Hlízy BRAMBORY (Solanum tuberosum), získávané z odrůd konzumních brambor registrovaných ve Státní odrůdové knize ČR;

povinné složky: obsah sušiny minimálně 13% obsah škrobu minimálně 8 %;

přípustné složky: další polysacharidy – vlákninu, hemicelulózy, pektiny, hexózany a pentózany; sacharóza 0,10 – 0,40 %, glukóza 0,05 – 0,20 % a fruktóza 0,10 – 0,40 % v původní hmotě. Dusíkaté látky – bílkoviny, aminokyseliny, amidy, anorganické sloučeniny a dusičnany.

nepřípustné složky: nejvyšší přípustné množství dusičnanů u raných brambor (do 15. 7.) 500 mg.kg-1 původní hmoty a po tomto datu pouze 300mg.kg-1; obsah solaninu max. 200 mg/kg neloupaných hlíz

Bílkoviny: 1,5 – 2,5 g/100 g brambor
Tuky: 0,1 – 0,3 g/100 g brambor
Sacharidy: 15 – 25 g/100 g brambor
Energetická hodnota: 80 – 100 kcal/100 g brambor

Předkladatel
Společnost AGRIPROD s.r.o.
Munice 1016
37341, Hluboká nad Vltavou
Česká republika
Definice balení
Typ balenípytle
Velikost balení55 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hlízy brambory (Solanum tuberosum)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled:
– normální pro danou odrůdu v závislosti na oblasti produkce,
– ucelený, tj. nesmí být odstraněna žádná část ani nesmí mít jiné poškození,
– zdravý, nedovolují se produkty napadené hnilobou nebo s poškozením
barva:
– typická pro danou odrůdu

Vůně a chuť

bez cizorodých zápachů a chutí

Konzistence

pevná bez povrchových nebo vnitřních vad

Nadstandardní parametry

Velikost hlízy minimálně takovou, že neprojdou čtvercovým sítem o velikosti 35 mm x 35 mm a maximálně takovou, které projdou čtvercovým sítem o velikosti 80 mm x 80 mm

Technologický postup

Brambory jsou hnojené chlévským hnojem. Jsou pěstovány na lehčích až středně těžkých půdách s dobře propustnou spodinou, slabě kyselou půdní reakcí pH 5,5 až 6,5, s dobrou úrovní staré půdní síly (pozemky pravidelně hnojené organickými hnojivy). Sázení a sklizeň je prováděna mechanizovaně.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Velikost hlíz ve všech rozměrech větší než 35 mm (max. 3 % hlíz z celkové hmotnosti může být v rozmezí 28 – 35 mm).
Maximální velikost hlíz ve všech rozměrech 80 mm.

Přípustné odchylky (max do 6 % hmotnosti):
– nárůstky, fyziologické rozprasky, pořezání, omrzliny, otlaky, požerky nad 5 mm,
– čerstvé praskliny nad 3,5 mm,
– skvrny pod slupkou nad 5 mm,
– zavadlé hlízy,
– obecná strupovitost nad ¼ povrchu,
– zelené hlízy nad 1/8 povrchu,
– suchá a měkká hniloba max. 1 %.

Uživatel
Vytvořeno07.04.2021 07:17:37
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.04.2021 07:17:37
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g