Tisk

Mozzarella Bianca – perličky

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr
Číslo cechovní normy2019-06-20-0439
Číslo výrobku2019-06-20-0439/1877
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Nezrající pařený plnotučný měkký sýr ve slaném nálevu, ve tvaru drobných kuliček. Balení 1 kg, včetně nálevu 2 kg.

Nálev: pitná voda, jedlá sůl, regulátor kyselosti kyselina citronová.

pomocná látka: chlorid vápenatý.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005854260
Typ baleníplastový sáček
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
nálev
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
890 kJ / 100g
212.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva – tvar drobných kuliček, povrch čistý, barva mléčně bílá, nálev bíle zakalený.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence – poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení do nálevu, skupinové balení, paletizace, skladování při 2 – 8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 35 %;
Tuk v sušině 45 %;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno05.09.2019 16:26:18
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.09.2019 16:26:18
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený