Tisk

Mozzarella Bianca – perličky

NázevHodnota
Cechovní normaPařený sýr
Číslo cechovní normy2019-06-20-0439
Číslo výrobku2019-06-20-0439/1876
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Nezrající pařený plnotučný měkký sýr ve slaném nálevu, ve tvaru drobných kuliček. Balení 120 g, včetně nálevu 240 g.

Nálev: pitná voda, jedlá sůl, regulátor kyselosti kyselina citronová.

pomocná látka: chlorid vápenatý.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005854154
Typ baleníplastový sáček
Velikost balení120 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
nálev
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
890 kJ / 100g
212.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva – tvar drobných kuliček, povrch čistý, barva mléčně bílá, nálev bíle zakalený.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – charakteristická pro pařené sýry, mírně slaná, nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence – poloměkká, pružná, nelámavá, vláknitá struktura.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka, které splňuje Českou cechovní normu č. 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, temperace na sýřící teplotu, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, oddělení syrovátky, kysání, paření, tvarování, chlazení a solení, balení do nálevu, skupinové balení, paletizace, skladování při 2 – 8°C, expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 35 %;
Tuk v sušině 45 %;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno05.09.2019 16:24:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.09.2019 16:24:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený