Tisk

Pikok Moravské uzené, 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/0855
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 96% vepř. krkovice. Bez přídavku glutamátů.

Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód20409180
Typ baleníBIAXER 65XXPeel Blue, BIAXER 65XXPeel 260 mm
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso96 %
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
sacharóza
aroma
Přídatné látky
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
593 kJ / 100g
141.63 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva zlatavě hnědá; barva na řezu masově růžová, tuk bílý

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná, tuhá

Nadstandardní parametry

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 96% vepř. kýty.

Technologický postup

Nastřikování – masírování – speciální úprava – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající teploty 70°C po dobu 10minut) – sušení – uzení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 12:39:40
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 12:39:40
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený