Tisk

Řezníkův talíř – Kuřecí stehna uzená

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/2306
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 92 % kuřecího stehna.

Předkladatel
Společnost Vodňanská drůbež, a.s.
Radomilická 886
38901, Vodňany
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595006330012
Typ balenívakuové balení
Velikost balení420 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
kuřecí stehna92 %
pitná voda
jedlá sůl
paprika
dextróza
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 407a: Guma Euchema (synon. afinát řasy Euchema) (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 301 - Askorbát sodný
E 1442: Hydroxypropylškrobový difosforečnan (Zahušťovadlo, stabilizátor)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
715 kJ / 100g
170.77 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.7 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na povrchu: zlatočervená barva, povrch s nástřikem směsi vody a papriky, povrch suchý, bez znečištění, bez viditelných kouřových skvrn, na povrchu minimální stopy stékajícího paprikového nástřiku.
Vzhled na řezu: řez soudržný, barva růžová, případná tmavší barva svaloviny v okolí kosti a kyčelního kloubu není na závadu.

Vůně a chuť

Vůně: příjemná po uzeném mase, mírně po paprice
Chuť: po uzeném drůbežím mase, přiměřeně slaná, maso na skusu křehké, mírně šťavnaté

Konzistence

Konzistence: přiměřeně pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Obsah masa 92 %
Česká potravina
Bez lepku
Bez zvýrazňovačů chuti

Technologický postup

1. Příjem suroviny
2. injektování kuřecích stehen s kůží
3. odležení v chladírenském skladu
4. napichování stehen na udírenské hole
5. tepelné opracování (vaření a uzení)
6. nástřik paprikovým lákem
7. opětovné tepelné opracování
8. vychlazení
9. balení do vakua nebo ochranné atmosféry
10. přesun na expediční sklady
11. uskladnění v expedičních skladech při stanovené legislativní teplotě
12. expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno09.10.2020 10:16:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno09.10.2020 10:16:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g