Tisk

Moravaská zabijačková paštika

NázevHodnota
Cechovní normaPaštika / Terina
Číslo cechovní normy2016-08-08-0083
Číslo výrobku2016-08-08-0083/0585
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost HAMÉ s.r.o. Kunovice
Na Drahách 814
686 04, Kunovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595139773649
Typ baleníplechovka s easy open uzávěrem
Velikost balení115 g
KalibrovánoBalení je kalibrováno.
Složení
vepřové maso
vepřová játra
vepřové syrové sádlo
pitná voda
sušená cibule
byliny
extrakty koření
pšeničný škrob
glukózový sirup
mléčné bílkoviny
jedlá sůl
dextróza
škrob
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E 250 - Dusitan sodný
E 412 - Guma guar
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1709 kJ / 100g
408.17 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.9 g/100g
Sacharidy4.4 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny9.8 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách. Může být jemně i hrubě vypracovaný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu, misky či formy mohou být lemovány nesouvislou vrstvou vyvařeného tuku nebo dekorativním pokryvem.

Vůně a chuť

Chuť po použitých surovinách, ochucujících  složkách, vařeném mase a použitém koření. Vůně příjemná po vařeném mase.

Konzistence

Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický obal: Nestanovuje se

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem, misek nebo technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno06.11.2017 09:07:17
VytvořilJiří Mikyska
Změněno06.11.2017 09:07:17
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g