Tisk

Uzená slanina bez kůže

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1529
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tuk v nákroji má světlou barvu, povrch zlatohnědý po kouři.

100g hotového výrobku bylo vyrobeno ze 105g hřbetního sádla.

Předkladatel
Společnost Maso Brejcha s.r.o.
Brdlíkova 287/1d
150 00, Praha 5
Česká republika
Definice balení
EAN kód290119
Typ balenívolně
Velikost balení0.5 kg
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
vepřové hřbetní sádlo bez kůže97 %
jedlá sůl
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
3200 kJ / 100g
764.27 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky80 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny30.5 g/100g
Sacharidy0.2 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny0.9 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Tuk má světlou barvu. Povrchový vzhled zachovalý po anatomické části.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná, výrobek je na skusu křehký, vůně příjemná, aromatická po zauzení.

Konzistence

Konzistence pevná, pružná.

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah tuku (minimálně 97 %);
b) bez škrobu a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Hřbetní sádlo bez kůže, krevních podlitin a zbytků svaloviny se nasolí, poté tepelně opracuje zaudí a chladí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.03.2019 14:11:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.03.2019 14:11:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený