Tisk

Farmářské špekáčky

NázevHodnota
Cechovní normaVýběrové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/2520
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný;
upřesnění obsahu cukrů: cukry <0,5 g/100g

Předkladatel
Společnost Maso Brejcha s.r.o.
Brdlíkova 287/1d
150 00, Praha 5
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592452412156
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení800 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
vepřové maso52 %
hovězí maso38 %
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření (pepř, paprika, česnek, muškátový ořech, kmín)
glukózový sirup
kouř z bukového dřeva
vepřové střívko
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1090 kJ / 100g
260.33 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.0 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny16.5 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý. Konzistence je pružná, křehká, soudržná.

Konzistence

Konzistence  pružná, křehká, soudržná.

Nadstandardní parametry

a) vysoký obsah masa;
b) přírodní vepřové střevo.

Technologický postup

Příprava surovin pro výrobu, Kutrování, Narážení, Sušení, Uzení/Vaření, Chlazení, Balení, Etiketování.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.02.2021 07:29:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.02.2021 07:29:20
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g