Tisk

Milko žervé krémové smetanové 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaČerstvý nezrající termizovaný sýr ochucený a neochucený
Číslo cechovní normy2019-06-05-0437
Číslo výrobku2019-06-05-0437/1758
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
290 16, Poděbrady
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594003963414
Typ baleníPP kbelík
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
smetana
syrovátka
jedlá sůl
jedlá želatina
mlékárenské kultury
mikrobiální syřidlo
Přídatné látky
E 466: Karboxymethylcelulosa (Zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
956 kJ / 100g
228.33 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky21.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy3.2 g/100g
z toho cukry2.4 g/100g
Bílkoviny7.3 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby;
vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny a přísady

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;
• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;
• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

Pasterace směsi mléka a smetany – zakysání – zasýření – odstředění sýřeniny (koagulátu) – přídavek minoritně zastoupených surovin – termizace – balení – chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 32 %;
OBSAH TUKU: min. 20 %.

Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU.

Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.

 

ncmMFáze
Koliformní bakterie1000 KTJ/gKonec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky5210 KTJ/g100 KTJ/gKonec výrobního procesu
Salmonella sp.50Nepřítomnost ve 25 gUvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes50100 KTJ/gUvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 gPřed opuštěním podniku
E.coli52100 KTJ/g1000 KTJ/gBěhem výrobního procesu
Uživatel
Vytvořeno11.06.2019 07:47:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.06.2019 07:47:31
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ
Procesní stav
Procesní stavSchválený