Tisk

Čerstvý kravský sýr přírodní

NázevHodnota
Cechovní normaČerstvý nezrající sýr včetně termizovaných ochucený a neochucený
Číslo cechovní normy2019-06-05-0437
Číslo výrobku2019-06-05-0437/2229
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku

Čerstvý sýr netermizovaný

Předkladatel
Společnost Pavel Sotona
Trstenice 102
569 57, Trstenice
Česká republika
Definice balení
Typ balenívakuové balení v plastové fólii
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
syřidlo
sůl
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně

Vůně a chuť

chuť příjemně nasládlá, čistá vůně po vstupní surovině

Konzistence

měkký sýr, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;

Technologický postup

Pasterace mléka, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování , solení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina min. 35 %;
Tuk v sušině min. 45 %;
Tuk min. 16 %;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.;
Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5 %.

Uživatel
Vytvořeno22.06.2020 10:13:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.06.2020 10:13:26
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený