Tisk

Mexický salát Karlova Koruna

NázevHodnota
Cechovní normaMexický salát
Číslo cechovní normy2018-02-02-0365
Číslo výrobku2018-02-02-0365/1236
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku

rozpis složek:

 

majonéza: řepkový olej 70%, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, stabilizátor: guma guar.

lahůdkový salám: vepřové maso 40%, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný, stabilizátor: trifosforečnany.

sterilovaná zelenina: okurky, kukuřice , celer, paprika červená feferóny, pitná voda, kvasný ocet lihový, jedlá sůl).

kečup: rajčatový protlak, pitná voda, cukr, ocet kvasný lihový.

 

Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595190708512
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza
lahůdkový salám35 %
sterilovaná zelenina29 %
kečup
cukr
hořčice plnotučná
jedlá sůl
chilli
Přídatné látky
E 412 - Guma guar
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E250 dusitan sodný
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
9Celer - Celer a výrobky z něj
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
763 kJ / 100g
182.23 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.2 g/100g
Sacharidy6.9 g/100g
z toho cukry2.6 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • vzhled: salám ve tvaru tenkých nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 5mm (přípustný obsah části poškozených mícháním do 20%), salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou;
  • barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.
Vůně a chuť

chuť a vůně: pikantní, slano-sladko-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná masová vůně po salámu;

Konzistence

konzistence (textura, viskozita…): všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Technologický postup

Není specifikován.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.01.2021 12:57:17
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.01.2021 12:57:17
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g