Tisk

Kuřecí mleté maso stehenní

NázevHodnota
Cechovní normaMasný polotovar – mleté maso kuřecí
Číslo cechovní normy2019-09-25-0445
Číslo výrobku2019-09-25-0445/1617
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - masné polotovary
Charakteristika výrobku

Jedinou surovinovou složkou je čerstvé kuřecí maso ze stehen bez kůže.
Jediný výrobek z kuřecího mletého masa na českém trhu.
Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu.

Předkladatel
Společnost Drůbežářský závod Klatovy a.s.
5. května 112
339 01, Klatovy
c
Definice balení
EAN kód8594010691003
Typ baleníbaleny v ochranné atmosféře, PP miska a PP folie
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
mlete_kurece-stehenni
Složení
kuřecí stehno bez kosti a kůže100 %
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky25 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Čerstvé kuřecí maso má viditelné kontury po mletí.Mleté maso má výraznou živou barvu. Charakteristická barva mletého kuřecího masa je růžová, výrazná a živá.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Vůně – příjemná, po čerstvém kuřecím mase.

 

Konzistence

Konzistence: po upečení pevná a soudržná.

Nepřípustná je přítomnost zbytků chrupavky či kostí.

Nadstandardní parametry

Pro výrobek Kuřecí mleté maso se používá surovina, která pochází z českých chovů – 100% garance českého původu.

Nadstandartní kvalitativní vlastnosti:

Navíc naše kuřecí mleté maso díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje nadstandartní kvalitativní vlastnosti:
– Díky zachovaní celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování.
– Díky vysokému hygienickému standartu vykosťování a rychlému vychlazení suroviny je zajištěna trvanlivost výrobku bez použití soli a konzervantů
– Je vhodné pro široké kulinářské použití – plnohodnotné mleté steaky a přímé použití čistého masa nebo i jako surovina so sekané a dalších mletých produktů
– Velmi rychlá a čistá příprava

Technologický postup

Jatečné kuře je omráčeno, vykrveno, oškubáno, vykucháno – jsou odstraněny vnitřnosti včetně drobů. Dále jsou odstraněny běháky v úrovni zánártních kloubů, oddělena hlava a krk. Následně je kuře vychlazeno vzduchem se sprejovým postřikem vodou ve visu na +4 °C v hloubce svaloviny. Jatečně opracované vychlazené tělo kuřete je strojně porcováno. Vytěžená kuřecí stehna jsou vychlazena na teplotu 0 °C až +2 °C. Následuje strojní stažení kůže ze stehen a strojní vykostění. Vytěžená surovina je zchlazena na 0 °C až 0,5 °C. Linka na výrobu mletého masa kontinuálně navazuje na linku balení. Mleté maso je dávkováno v množství 500 g a baleno do ochranné atmosféry. Následuje přesun výrobku do chladíren expedičního skladu odkud je výrobek expedován pro zákazníky.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Dle platné legislativy.
Chemické požadavky:
Obsah tuku – ≤ 25 %
Obsah soli – max. 1 %
Obsah poměru kolagenu a bílkovin v mase – ≤ 15 %
Mikrobiologické požadavky:
Salmonella – negativní/25 g
Escherichia coli – max. 500 KTJ/g
Aerobní MO – max. 5×106 KTJ/g

Uživatel
Vytvořeno25.09.2019 13:03:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.09.2019 13:03:52
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený