Tisk

Matjesové řezy

NázevHodnota
Cechovní normaMatjesové řezy
Číslo cechovní normy2015-10-16-0039
Číslo výrobku2015-10-16-0039/0595
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Výrobky z marinovanovaných solených a uzených ryb, z rekonstituovaného rybího masa (surimi) a z masa z vodních živočichů (korýši, mlži apod.) - studené marinády
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PAPEI, a.s.
Chelčického 627
413 01, Roudnice nad Labem
Česká republika
Definice balení
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení1 kg
Složení
Marinované sledě (Clupea harengus)44 %
cibule
žampiony sterilované
řepkový olej
jedlá sůl
Alergeny
4Ryby - Ryby a výrobky z nich
Základní výživové hodnoty
Tuky43 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.8 g/100g
Sacharidy0.8 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny12.3 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

výrobek obsahující solené sleďové kostky s příměsí cibule a případně žampionů v olejovém nálevu.

barva: šedo-béžové až nažloutlé kostky rybího masa, ostatní suroviny mají přirozenou barvu pro ně charakteristickou. Na řezu masa nesmí být patrné růžové zbarvení svědčící o nedokončeném procesu marinování

Vůně a chuť

převažující slaná zaokrouhlená malým přídavkem cukru, typická pro výrobek ze solených ryb s příměsí cibule, zjemněná olejem, bez stop žluknutí.

Konzistence

kostky přiměřeně pevného a křehkého rybího masa, cibule mírně křupavá.

Nadstandardní parametry

Zaručený podíl soleného rybího masa, bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, řepkový olej a cibule českého původu.

Technologický postup

Není požadován.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.09.2017 17:28:59
VytvořilIvo Burger
Změněno07.09.2017 17:28:59
Procesní stav
Procesní stavSchválený