Tisk
Matjesové řezy
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Matjesové řezy |
Číslo cechovní normy | 2015-10-16-0039 |
Číslo výrobku | 2015-10-16-0039/0595 |
Zařazení dle legislativy | Lahůdkářské výrobky - Výrobky z marinovanovaných solených a uzených ryb, z rekonstituovaného rybího masa (surimi) a z masa z vodních živočichů (korýši, mlži apod.) - studené marinády |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | PAPEI, a.s. Chelčického 627 413 01, Roudnice nad Labem Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | Plastová vanička |
Velikost balení | 1 kg |
Složení | |
Marinované sledě (Clupea harengus) | 44 % |
cibule | |
žampiony sterilované | |
řepkový olej | |
jedlá sůl | |
Alergeny | |
4 | Ryby - Ryby a výrobky z nich |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 43 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.8 g/100g | Sacharidy | 0.8 g/100g | z toho cukry | 0.1 g/100g | Bílkoviny | 12.3 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | výrobek obsahující solené sleďové kostky s příměsí cibule a případně žampionů v olejovém nálevu. barva: šedo-béžové až nažloutlé kostky rybího masa, ostatní suroviny mají přirozenou barvu pro ně charakteristickou. Na řezu masa nesmí být patrné růžové zbarvení svědčící o nedokončeném procesu marinování |
Vůně a chuť | převažující slaná zaokrouhlená malým přídavkem cukru, typická pro výrobek ze solených ryb s příměsí cibule, zjemněná olejem, bez stop žluknutí. |
Konzistence | kostky přiměřeně pevného a křehkého rybího masa, cibule mírně křupavá. |
Nadstandardní parametry | Zaručený podíl soleného rybího masa, bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, řepkový olej a cibule českého původu. |
Technologický postup | Není požadován. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 07.09.2017 17:28:59 |
Vytvořil | Ivo Burger |
Změněno | 07.09.2017 17:28:59 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |