Tisk

RETRO Lahůdkový játrový salám 300g

NázevHodnota
Cechovní normaPaštika / Terina
Číslo cechovní normy2016-08-08-0083
Číslo výrobku2016-08-08-0083/0876
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890002520
Typ balenítechnologický obal
Velikost balení300 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso50 %
vepřová játra25 %
vepřové hřbetní sádlo
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
cibule smažená
cibule syrová
pepř černý
cukr
nové koření
zázvor
skořice
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1053 kJ / 100g
251.49 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.2 g/100g
Sacharidy2.1 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je výrobek světlehnědé barvy po použitých surovinách. Může být jemně i hrubě vypracovaný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu, misky či formy mohou být lemovány nesouvislou vrstvou vyvařeného tuku nebo dekorativním pokryvem.

Vůně a chuť

Chuť po použitých surovinách, ochucujících  složkách, vařeném mase a použitém koření. Vůně příjemná po vařeném mase.

Konzistence

Konzistence roztíratelná až pevná, jemná až hrubší

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa,
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický obal: Nestanovuje se

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem, misek nebo technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno18.04.2018 10:33:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.04.2018 10:33:44
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený