Český modrý mák
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0415 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0415/2164 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | 100 % podíl českého modrého máku, odrůda Major a MS Harlekýn |
Předkladatel | |
Společnost | Miroslav Daňhel s.r.o. Havlíčkova 205 37501, Týn nad Vltavou Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | pytel |
Velikost balení | 25 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, velkoobchod |
Složení | |
český modrý mák | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2198 kJ / 100g | |
524.96 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 41.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.7 g/100g | Sacharidy | 15.2 g/100g | z toho cukry | 2.9 g/100g | Bílkoviny | 20.6 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Semeno ledvinovité, dlouhé cca 1,0 mm na povrchu rozbrázděné v šestiúhelníkové plošky ohraničené mírně vystouplými žebry, zdravé, nepoškozené, vyzrálé, schopné skladování. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro modrý mák, sladká. Vůně výrazná, typická pro modrý mák. Nesmí vykazovat cizí pach, známky kyselosti, žluknutí nebo hořkosti, být popřípadě s jinou cizí příchutí. |
Konzistence | Konzistence je sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Celkový podíl 100 % Českého modrého máku |
Technologický postup | Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg Není povolena termostabilizace.
|
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.05.2020 09:19:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.05.2020 09:19:56 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |