Malejovský modrý mák
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Český modrý mák |
Číslo cechovní normy | 2019-01-14-0415 |
Číslo výrobku | 2019-01-14-0415/2026 |
Zařazení dle legislativy | Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich |
Charakteristika výrobku | Nemletý přírodní potravinářský mák českých odrůd |
Předkladatel | |
Společnost | Ing. Martin Pilař Zámrsk 158 56543, Zámrsk Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | papírový sáček |
Velikost balení | 0.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, velkoobchod |
Složení | |
český modrý mák | 100 % |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2198 kJ / 100g | |
524.96 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 41.3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.7 g/100g | Sacharidy | 15.2 g/100g | z toho cukry | 2.9 g/100g | Bílkoviny | 20.6 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Semeno tmavě modré až šedé o velikosti cca 1 mm, zdravé, nepoškozené, vyzrálé, schopné skladování. |
Vůně a chuť | Chuť typická pro modrý mák, sladká. Vůně výrazná, typická pro modrý mák. Nesmí vykazovat cizí pach, známky kyselosti, žluknutí nebo hořkosti, být popřípadě s jinou cizí příchutí. |
Konzistence | Konzistence je sypká, bez hrudek. |
Nadstandardní parametry | Celkový podíl 100 % Českého modrého máku. Vyznačuje se významně nízkým přirozeným obsahem alkaloidů, zejména morfinu. Český modrý mák nemůže být zaměňován s technickým mákem produkovaným jako surovina pro farmaceutické využití. |
Technologický postup | Setí,sklizeň, posklizňová úprava s následným maloobjemovým balením-ručně |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg Není povolena termostabilizace.
|
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.02.2020 08:59:27 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.02.2020 08:59:27 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |