Tisk

Majonéza Poličanka sklo 250 ml

NázevHodnota
Cechovní normaMajonéza salátová pro lahůdkářské výrobky
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Číslo výrobku2015-10-15-0032/1268
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku

Majonéza

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007640014
Typ balenísklo
Velikost balení250 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
řepkový olej70 g
pitná voda
Vaječný žloutek
ocet kvasný lihový
cukr
jedlá sůl
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
2800 kJ / 100g
668.74 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky75 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5 g/100g
Sacharidy1 g/100g
z toho cukry1 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl1.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: majonéza přirozeného vzhledu světle žluté barvy bez přídavku barviv.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro majonézy.
Chuť: typická tradiční lahodná chuť majonézy s vyšším podílem oleje.

Konzistence

polotuhá až pastovitá

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %;
• obsah žloutku nejméně 3 %;
• neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

Automatická výroba majonézy za studena.
1) automatické vyvolání receptury;
2) příprava (navážení tekutých a sypkých komponent);
3) vlastní výroba (emulgace, homogenizace a míchání surovin v hlavním výrobníku);
4) plnění a balení;
5) skladování a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno15.01.2019 16:40:20
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.01.2019 16:40:20
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený