Tisk

K JARMARK Majonéza

NázevHodnota
Cechovní normaMajonéza salátová pro lahůdkářské výrobky
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Číslo výrobku2015-10-15-0032/2343
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku

Majonéza, emulgovaná omáčka zastudena, emulgováno s obsahem tuku 78 % hm.

energetická hodnota na obale v kcal je: 681 kcal/100g;

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727011674
Typ balenísklo
Velikost balení230 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
řepkový olej
Vaječný žloutek
ocet kvasný lihový
cukr
hořčice(pitná voda, semeno hořčice, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, koření)
jedlá sůl
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
2801 kJ / 100g
668.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky74 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.7 g/100g
Sacharidy2.1 g/100g
z toho cukry2.1 g/100g
Bílkoviny1.9 g/100g
Sůl0.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: majonéza přirozeného vzhledu světle žluté barvy bez přídavku barviv.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro majonézy.
Chuť: typická tradiční lahodná chuť majonézy s vyšším podílem oleje.

Konzistence

polotuhá až pastovitá

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %;
• obsah žloutku nejméně 3 %;
• neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

Automatická výroba majonézy za studena.
1) automatické vyvolání receptury;
2) příprava (navážení tekutých a sypkých komponent);
3) vlastní výroba (emulgace, homogenizace a míchání surovin v hlavním výrobníku);
4) plnění a balení;
5) skladování a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno02.11.2020 09:13:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.11.2020 09:13:14
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g