Tisk

Delikatesní majonéza „KARLOVA KORUNA“

NázevHodnota
Cechovní normaMajonéza salátová pro lahůdkářské výrobky
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Číslo výrobku2015-10-15-0032/1389
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku

Majonéza

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007640090
Typ balenísklo
Velikost balení250 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
řepkový olej75 %
pitná voda
Vaječný žloutek6 %
cukr
kvasný ocet lihový
hořčice(pitná voda, semeno hořčice, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, koření)
jedlá sůl
Přídatné látky
E 160 a - Karoteny
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
2855 kJ / 100g
681.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky75 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5 g/100g
Sacharidy4.2 g/100g
z toho cukry4.2 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: hmota světle žluté barvy, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: typická pro majonézy, mírné nakyslá;
•CHUŤ: mírně nakyslá, bez cizích pachuti.

Konzistence

pastovitá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %;
• obsah žloutku nejméně 3 %;
• neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

Automatická výroba majonézy za studena.
1) automatické vyvolání receptury;
2) příprava (navážení tekutých a sypkých komponent);
3) vlastní výroba (emulgace, homogenizace a míchání surovin v hlavním výrobníku);
4) plnění a balení;
5) skladování a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno27.02.2019 16:34:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.02.2019 16:34:36
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený