Tisk

Delikatesní majonéza „KARLOVA KORUNA“

NázevHodnota
Cechovní normaMajonéza salátová pro lahůdkářské výrobky
Číslo cechovní normy2015-10-15-0032
Číslo výrobku2015-10-15-0032/1389
Zařazení dle legislativyKoření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované
Charakteristika výrobku

Majonéza;

 

Upřesnění výživových údajů:

výživové údaje na obale jsou uvedeny v gramech  na 100 ml (g/100 ml).

 

Předkladatel
Společnost AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
572 01, Polička
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007640090
Typ balenísklo
Velikost balení250 ml
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
řepkový olej75 %
pitná voda
Vaječný žloutek6 %
cukr
kvasný ocet lihový
hořčice(pitná voda, semeno hořčice, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, koření)
jedlá sůl
Přídatné látky
E 160 a - Karoteny
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
2855 kJ / 100g
681.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky75 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5 g/100g
Sacharidy4.2 g/100g
z toho cukry4.2 g/100g
Bílkoviny0.5 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: hmota světle žluté barvy, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: typická pro majonézy, mírné nakyslá;
•CHUŤ: mírně nakyslá, bez cizích pachuti.

Konzistence

pastovitá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 70 %;
• obsah žloutku nejméně 3 %;
• neobsahuje konzervační látky.

Technologický postup

Automatická výroba majonézy za studena.
1) automatické vyvolání receptury;
2) příprava (navážení tekutých a sypkých komponent);
3) vlastní výroba (emulgace, homogenizace a míchání surovin v hlavním výrobníku);
4) plnění a balení;
5) skladování a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g
SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g
LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno10.09.2020 07:35:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2020 07:35:43
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g