Tisk

Madeland FIT – výkroj cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr maasdamského typu (s různým obsahem tuku v sušině)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0036
Číslo výrobku2015-12-22-0036/0655
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód297462
Typ baleníPlastový sáček
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Madeland fit výkroj
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
barvivo přírodního původu annatto
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
954 kJ / 100g
227.85 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.2 g/100g
Sacharidy1.2 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny31 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

stejnoměrná, jemně žlutá

Vůně a chuť

čistá, typicky nasládlá, sýrově oříškovo – mandlová

Konzistence

stejnorodá, celistvá, vláčná až pružná, na řezu výskyt ok vytvořených činností propionových bakterií

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 50 %,
– minimální doba zrání 6 týdnů při řízených podmínkách

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.06.2020 07:56:44
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.06.2020 07:56:44
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený