Tisk

Madeland uzený 44 % výkroj cca 3 kg

NázevHodnota
Cechovní normaSýr maasdamského typu uzený (s různými obsahy tuku a sušiny)
Číslo cechovní normy2018-06-04-0386
Číslo výrobku2018-06-04-0386/0987
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód297644
Typ baleníplastový sáček
Velikost balení3 kg
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
barvivo přírodního původu annatto
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1421 kJ / 100g
339.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny26 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

povrch sýra po uzení, hmota sýra smetanově až sýrově žlutá, případná struktura po sítu nebo roštu

Vůně a chuť

čistá, nasládlá, výrazná po uzení

Konzistence

celistvá, pružná, na řezu výskyt ok vytvořených propionovým kvašením rovnoměrně rozdělených v celé hmotě

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Sýr maasdamského typu
Sýr prochází procesem uzení na bázi nedokonalého spalování dřeva, neobsahuje kouřové aroma
obsah PAH: max. 1,0 μg/kg pro benzo[a]pyren a max. 10,0 μg/kg pro sumu benzo[a]pyrenu, benzo[a]anthracenu, benzo[b]fluoranthenu a chrysenu

Technologický postup

Naskládání sýra maasdamského typu na síta nebo rošty, uzení, balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.06.2018 10:39:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.06.2018 10:39:29
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený