Tisk

Madeland 45 % – plátky 250 g

NázevHodnota
Cechovní normaSýr maasdamského typu (s různým obsahem tuku v sušině)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0036
Číslo výrobku2015-12-22-0036/0652
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803327921
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení250 g
Obrázky
Madeland 45% - 250g plátky
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékařské kultury
barvivo přírodního původu annatto
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1449 kJ / 100g
346.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny17 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny26 g/100g
Sůl1.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

stejnoměrná, jemně žlutá

Vůně a chuť

čistá, typicky nasládlá, sýrově oříškovo – mandlová

Konzistence

stejnorodá, celistvá, vláčná až pružná, na řezu výskyt ok vytvořených činností propionových bakterií

Nadstandardní parametry

– mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“
– obsahu sušiny min. 56 %,
– minimální doba zrání 6 týdnů při řízených podmínkách

Technologický postup

Standardizace mléka → zpracování sýřeniny na výrobníku → napouštění sýrového zrna do forem → lisování → solení → zrání → porcování → balení do spotřebitelských obalů → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.11.2017 14:21:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.11.2017 14:21:54
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený