Dřevorubecká klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Salám trvanlivý tepelně opracovaný |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0071 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0071/1717 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek trvanlivý tepelně opracovaný. Klobása tepelně opracovaná. Na 100 g výrobku bylo použito 132 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 290373 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny, maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | % |
vepřové sádlo | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
vepřové střevo | |
směs koření | |
dextróza | |
paprika uzená | |
extrakty koření | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 451 - Trifosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1005 kJ / 100g | |
240.03 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 16 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6 g/100g | Sacharidy | 2.2 g/100g | z toho cukry | 0.9 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 2.4 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni. |
Vůně a chuť | Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni. |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.10.2020 13:12:23 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.10.2020 13:12:23 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |