Tisk

Dřevorubecká klobása

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý tepelně opracovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0071
Číslo výrobku2016-08-08-0071/1717
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý  tepelně opracovaný.

Klobása tepelně opracovaná.

Na 100 g výrobku bylo použito 132 g masa.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290373
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřové maso %
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
vepřové střevo
směs koření
dextróza
paprika uzená
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 451 - Trifosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1005 kJ / 100g
240.03 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu, případně kulturní plísni.

Vůně a chuť

Chuť výrobek je přiměřeně slané a kořeněné chuti. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Vůně aromatická po uzení, případně po kulturní plísni.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
  3. nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,2
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno14.10.2020 13:12:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.10.2020 13:12:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g