Lubská šunková klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/0982 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Blanka Kloudová Luby 71 339 01, Klatovy Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | nebalený |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 80 % |
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný) | |
koření | |
kmín | |
vepřové střívko | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry | Vysoký obsah masa, minimální podíl přídatných látek, bez SOM |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení. Technologický obal: |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 11.10.2018 08:13:59 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 11.10.2018 08:13:59 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |