Tisk
Tyrolský salám
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Salám tepelně opracovaný |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0069 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0069/2337 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | původ surovin: Česká republika |
Předkladatel | |
Společnost | Blanka Kloudová Luby 71 339 01, Klatovy Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | technologický obal černé barvy |
Velikost balení | 1600 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 80 % |
vepřové sádlo | 20 % |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
koření | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je u vychlazeného výrobku hrubá mozaika vepřového masa a vepřového sádla, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. |
Vůně a chuť | Chuť lahodná, jemně kořeněná. |
Konzistence | Tuhá, pevná, soudržná, na omak jemná |
Nadstandardní parametry | vyšší obsah masa – min . 80 %. |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, mělnění, míchání, plnění do obalů, tepelné opracování, chlazení. Technologický obal: |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah masa – min. 80 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 23.11.2020 13:24:51 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 23.11.2020 13:24:51 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |