Tisk

Lubská játrová cihla

NázevHodnota
Cechovní normaPaštika / Terina
Číslo cechovní normy2016-08-08-0083
Číslo výrobku2016-08-08-0083/1786
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Blanka Kloudová
Luby 71
339 01, Klatovy
Česká republika
Definice balení
Typ baleníLitinová forma ve tvaru konické cihly.
Velikost balení1000 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso45 %
vepřová játra30 %
vepřové sádlo15 %
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je u vychlazeného výrobku jemně vypracovaný a hladký, s nepatrným vrásněním po masových vláknech, barva na řezu odpovídá použitým surovinám.
Povrchový vzhled okraje výrobku uvnitř obalu je lemován souvislou vrstvou dekorativního tukového pokryvu.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po játrech.
Vůně příjemná po čerstvé surovině.

Konzistence

Tužší, pevná, soudržná, na omak jemná.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, minimální podíl přídatných látek, bez SOM; vysoký podíl ruční práce.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, mělnění, kutrování, plnění do forem, tepelné opracování, chlazení, vyklápění a balení do hliníkové fólie.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Chlorid sodný 1,97 %;
tuk 26,6 %;
obsah masa 58,5 %;
Listeria monocytogenes: negativní ve 25 g.

Uživatel
Vytvořeno10.09.2019 15:15:53
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.09.2019 15:15:53
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený