Tisk

K Jarmark Lovecký salám 500g VB

NázevHodnota
Cechovní normaLovecký salám
Číslo cechovní normy2016-03-29-0164
Číslo výrobku2016-03-29-0164/1203
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB: 2,50.
kořenící přípravek (koření, sušený česnek, cukr)

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727010332
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2018 kJ / 100g
481.97 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky42.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.0 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny24 g/100g
Sůl3.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic.

Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

příjemná na skus

Nadstandardní parametry
  • povinné použití hovězího masa;
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
  • aktivita vody (aw)  0,92;
  • Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Obah tuku: 42,4 g/100g

obsah čistých svalových bílkovin: 16,9 g/100g

poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB: 2,50

Uživatel
Vytvořeno07.08.2020 11:51:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.08.2020 11:51:04
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g
Lipánek  MAXI tradiční jahodový
Jihočeský Eidam 30  % - bloček 300 g
Čokoláda na vaření  Premium
Mléčná čokoláda s drcenými oříšky 100 g
Mléčná čokoláda 100 g