Tisk

K Jarmark Lovecký salám 500g VB

NázevHodnota
Cechovní normaLovecký salám
Číslo cechovní normy2016-03-29-0164
Číslo výrobku2016-03-29-0164/1203
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa. poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB: 2,50.
kořenící přípravek (koření, sušený česnek, cukr)

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727010332
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
jedlá sůl
kořenící přípravek
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2018 kJ / 100g
481.97 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky42.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.0 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny24 g/100g
Sůl3.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic.

Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

příjemná na skus

Nadstandardní parametry
  • povinné použití hovězího masa;
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
  • aktivita vody (aw)  0,92;
  • Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. loupání
8. krájení
9. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Obah tuku: 42,4 g/100g

obsah čistých svalových bílkovin: 16,9 g/100g

poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB: 2,50

Uživatel
Vytvořeno05.09.2019 15:26:23
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.09.2019 15:26:23
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený