Tisk

Lovecký salám s uzeným špekem 240 g

NázevHodnota
Cechovní normaLovecký salám
Číslo cechovní normy2016-03-29-0164
Číslo výrobku2016-03-29-0164/1889
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100 g výrobku bylo použito 145 g masa.

Předkladatel
Společnost PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
549 54, Police nad Metují
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592337360206
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení240 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso %
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl
uzený špek2 %
dextróza
koření
aroma
extrakty koření
česnek
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 300 - Kyselina L-askorbová
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1972 kJ / 100g
470.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky41 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry1.2 g/100g
Bílkoviny25 g/100g
Sůl3.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký, Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Konzistence pružná až tuhá.

Nadstandardní parametry

• povinné použití hovězího masa,
• nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
• bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad
• aktivita vody (aw) 0,92.

Technologický postup

příprava suroviny, mělnění, kutrování, míchání, narážení, formování, zakouření, sušení, balení, etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.09.2019 10:51:10
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.09.2019 10:51:10
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený