Tisk

Lovecký salám 500 g VB

NázevHodnota
Cechovní normaLovecký salám
Číslo cechovní normy2016-03-29-0164
Číslo výrobku2016-03-29-0164/0971
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa;  poměrový parametr obsah tuku/obsah ČSB (18,8 g/100g)  je 2,5.

Předkladatel
Společnost KMOTR - Masna Kroměříž a.s.
Hulínská 2286/28
767 01 , Kroměříž
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594007480436
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
dextróza
koření
extrakty koření
sušený česnek
slunečnicový olej
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2157 kJ / 100g
515.17 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky47 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g/100g
Sacharidy3.3 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl3.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování: řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená. Zrna surovin jsou převážně o velikosti 2,5 mm, bez shluku tukových nebo libových částic.

Povrchový vzhled: povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé.

Vůně a chuť

Chuť: mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký.

Vůně: příjemná aromatická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

pružná až tuhá, příjemná na skus

Nadstandardní parametry
  • povinné použití hovězího masa;
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad;
  • aktivita vody (aw)  0,92;
  • Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Technologický postup

1. příprava surovin
2. mělnění suroviny a míchání díla
3. plnění
4. tvarování do obdélníkového tvaru
5. zrání a sušení
6. chlazení
7. loupání
8. krájení
9. balení a etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.

Uživatel
Vytvořeno18.07.2018 07:24:36
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.07.2018 07:24:36
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený