Tisk

Lovecký salám 500 g Řezníkův talíř

NázevHodnota
Cechovní normaLovecký salám
Číslo cechovní normy2016-03-29-0164
Číslo výrobku2016-03-29-0164/2101
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890004715
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
směs koření
acerola
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1600 kJ / 100g
382.14 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g/100g
Sacharidy1.7 g/100g
z toho cukry0.8 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl3.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý, hladký, barva řezu je růžově-červená, zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm, bez shluku tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělý výskyt drobných vzduchových dutinek, Povrchový vzhled povrch suchý, podélně mírně vrásčitý, barvy tmavě červenohnědé

Vůně a chuť

Chuťmírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná, na skusu je výrobek vláčný až křehký, Vůně příjemná aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři

Konzistence

pružná až tuhá

Nadstandardní parametry
  • povinné použití hovězího masa,
  • nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,5;
  • bez zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad
  • aktivita vody (aw)  0,92.
Technologický postup
  1. Příprava suroviny
  2. mělnění
  3. kutrování
  4. míchání
  5. narážení
  6. formování
  7. chlazení
  8. sušení
  9. balení
  10. etiketování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno19.03.2020 11:14:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.03.2020 11:14:12
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g