Tisk

Lipánek vanilkový 80 g

NázevHodnota
Cechovní normaSmetanový krém (netermizovaný)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0030
Číslo výrobku2015-12-22-0030/0369
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

Smetanový krém netermizovaný.
Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky
( zahušťovadla, stabilizátory, náhradní sladidla, barviva, konzervační látky), neobsahuje škrob, želatinu.
Výrobek není tepelně ošetřen a není našlehán dusíkem.
Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.

Původ surovin:

Tvaroh ČR
Smetana ČR
Cukr ČR
Přírodní vanilkové aroma Maďarsko

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803662107
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení80 g
Způsob distribuce výrobkuProdej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Obrázky
11791
Složení
tvaroh55 %
smetana35 %
cukr9.1 %
přírodní vanilkové aroma0.9 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
771 kJ / 100g
184.14 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.3 g/100g
Sacharidy14 g/100g
z toho cukry14 g/100g
Bílkoviny7.4 g/100g
Sůl0.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá, smetanová

Vůně a chuť

jemná smetanová, charakteristická po vanilce

Konzistence

polotuhá, jemně krémovitá, bez nášlehu

Nadstandardní parametry
  • Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky (zahušťovadla, stabilizátory, náhradní sladidla, barviva), neobsahuje škrob, želatinu.
  • Výrobek není našlehán a není tepelně ošetřen.
  • Obsahuje minimálně 30 % tuku v sušině.
  • Stáří mléka a smetany před zpracováním nepřekračuje 48 hodin.
Technologický postup
  1. Míchání smetany, cukru a ochucující složky s tvarohem
  2. plnění do spotřebitelských obalů
  3. vychlazení
  4. expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny: min. 29,5 %;
Obsah tuku v sušině:: min. 30 %.
Mikrobiolog. požadavky:
Listeria monocytogenes: neg/25 g.

Uživatel
Vytvořeno18.06.2019 13:11:52
VytvořilAlena Kotašková
Změněno18.06.2019 13:11:52
ZměnilJakub Rainisch
Ocenění a značky kvality
Klasa
Regionální potravina04.04.2017
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený