Tisk

Lipánek smetanový s nízkým obsahem laktózy

NázevHodnota
Cechovní normaSmetanový krém (netermizovaný)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0030
Číslo výrobku2015-12-22-0030/0756
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

Výrobek s nízkým obsahem laktózy – Laktóza byla šetrným způsobem rozložena na glukózu a galaktózu

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803661032
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení130 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
tvaroh55 %
smetana35 %
cuk
enzym laktáza
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
771 kJ / 100g
184.14 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.3 g/100g
Sacharidy14.0 g/100g
z toho cukry14.0 g/100g
Bílkoviny7.4 g/100g
Sůl0.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá smetanová

Vůně a chuť

chuť a vůně: jemná smetanová

Konzistence

jemně krémovitá, polotuhá, bez nášlehu;
přirozenou aktivitou živých kultur může dojít k vydutí víčka,
mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko;
bez tepelného ošetření finálního produktu;
výrobek neobsahuje žádné přídatné látky ( stabilizátory, barviva, náhradní sladidla, konzervační látky), škroby, želatinu;
tuk v sušině – minimálně 30 %

Technologický postup

Míchání směsi delaktozované smetany a cukru s delaktozovaným tvarohem →plnění do spotřebitelských obalů → vychlazení → expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno02.01.2018 10:46:01
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.01.2018 10:46:01
Procesní stav
Procesní stavSchválený