Tisk

Lipánek kakaový 80 g

NázevHodnota
Cechovní normaSmetanový krém (netermizovaný)
Číslo cechovní normy2015-12-22-0030
Číslo výrobku2015-12-22-0030/0365
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetanovo-tvarohové krémy
Charakteristika výrobku

Smetanový krém netermizovaný.

Výrobek neobsahuje žádné přídatné látky
( zahušťovadla, stabilizátory, náhradní sladidla, barviva, konzervační látky), neobsahuje škrob, želatinu.
Výrobek není tepelně ošetřen a není našlehán dusíkem.

Režim jakosti Q CZ povolení č.j.: 28783/2018-MZE-17210.

 

Původ surovin:

Tvaroh    ČR;

Smetana   ČR;

Cukr          ČR;

Kakao        NL.

 

 

Předkladatel
Společnost MADETA a.s.
Rudolfovská 246/83
370 01, České Budějovice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593803662114
Typ baleníPE kelímek/ALU víčko
Velikost balení80 g
Způsob distribuce výrobkuProdej na velkoobchod i maloobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Obrázky
Lipánek kakao 80g
Složení
tvaroh49 %
smetana37.5 %
cukr12 %
kakao1.5 %
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
771 kJ / 100g
184.14 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.3 g/100g
Sacharidy14 g/100g
z toho cukry14 g/100g
Bílkoviny7.4 g/100g
Sůl0.08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: stejnorodá, smetanová nebo charakteristická po použitých přísadách

Vůně a chuť

jemná smetanová, charakteristická po použitých surovinách a přísadách

Konzistence

polotuhá, jemně krémovitá, bez nášlehu,  mírné uvolnění syrovátky není na závadu

Nadstandardní parametry

tuk v sušině minimálně 30 %, mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“ bez tepelného ošetření finálního produktu, základní hmota smetanového krému neobsahuje želatinu, škroby a barviva, neobsahuje stabilizátory, chemicky modifikované škroby, náhradní sladidla, konzervační látky, umělá aromata

Technologický postup
  1. Míchání smetany, cukru a ochucující složky s tvarohem
  2. plnění do spotřebitelských obalů
  3. vychlazení
  4. expedice
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah sušiny: min. 32,5 %;
Obsah tuku v sušině: min. 30 %.

Mikrobiolog. požadavky:
Listeria monocytogenes: neg/25 g

Uživatel
Vytvořeno31.01.2019 14:12:04
VytvořilAlena Kotašková
Změněno31.01.2019 14:12:04
Ocenění a značky kvality
Klasa
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou České republiky
Procesní stav
Procesní stavSchválený