Tisk

Ličenská houska 50 g (posyp mák nebo kmín a sůl nebo bez posypu)

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničné běžné pečivo
Číslo cechovní normy2017-12-01-0359
Číslo výrobku2017-12-01-0359/2309
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Pšeničné běžné pečivo, typický tvar ražené housky  (posyp mák nebo kmín a sůl nebo bez posypu)
Všechny suroviny původ ČR kromě droždí a soli.

 

 

Předkladatel
Společnost BEAS, a.s.
544 42, Choustníkovo Hradiště 89
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594010361241
Typ balenínebalené
Velikost balení50 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod,vlastní prodej
Složení
Pšeničná mouka
voda
řepkový olej
droždí
jedlá sůl s jódem
pekařský přípravek (ječná sladová mouka, sušená syrovátka, sušené deaktivované droždí, enzymy(hydrolázy))
posyp
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1369 kJ / 100g
326.96 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky6.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.59 g/100g
Sacharidy59.1 g/100g
z toho cukry0.66 g/100g
Bílkoviny8.1 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Tvar a vzhled – typický tvar ražené housky, pravidelně formovaný, klenutý;
  • Kůrka, povrch – kůrka zlatohnědá, lesklá, sypaná nebo nesypaná;
  • Střída – dobře propečená, rovnoměrně jemně pórovitá, barva světlá.
Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná a měkká.

 

Nadstandardní parametry

Pšeničné pečivo bez přídatných látek.

Technologický postup

Příprava a dávkování surovin, mísení a hnětení, zrání těsta, dělení a tvarování, kynutí, pečení, chladnutí.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno31.08.2020 07:22:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.08.2020 07:22:19
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g