Tisk

Ličenský rohlík nesypaný

NázevHodnota
Cechovní normaPšeničné běžné pečivo
Číslo cechovní normy2017-12-01-0359
Číslo výrobku2017-12-01-0359/1694
Zařazení dle legislativyObiloviny a výrobky z nich - pekařské výrobky - běžné pečivo
Charakteristika výrobku

Pšeničné běžné pečivo, typický tvar rovného rohlíku bez posypu.
Všechny suroviny původ ČR kromě droždí a soli.

 

 

Předkladatel
Společnost BEAS, a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594010363962
Typ balení8594010363962
Velikost balení258 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
Pšeničná mouka %
voda %
řepkový olej %
droždí
jedlá sůl s jódem
pekařský přípravek (pšeničná mouka, pšeničná vláknina, enzymy) %
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1221 kJ / 100g
291.62 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy52 g/100g
z toho cukry1.5 g/100g
Bílkoviny8.1 g/100g
Sůl1.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Tvar a vzhled – typický tvar rovného pravidelně formovaného rohlíku;
  • Kůrka, povrch – kůrka zlatohnědá, lesklá, sypaná nebo nesypaná posypem;
  • Střída – dobře propečená, rovnoměrně jemně pórovitá, barva světlá.
Vůně a chuť

Vůně a chuť – příjemná, typická pro pšeničné pečivo.

Konzistence
  • Kůrka dobře propečená, křupavá.
  • Střída dobře propečená, pružná a měkká.

 

Nadstandardní parametry

Pšeničné pečivo bez přídatných látek

Technologický postup

Příprava a dávkování surovin, mísení a hnětení, zrání těsta, dělení a tvarování, kynutí, posyp, pečení, chladnutí, (případně balení).

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.05.2019 11:32:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.05.2019 11:32:06
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený