Tisk

Huspenina cca 1 kg

NázevHodnota
Cechovní normaTlačenka
Číslo cechovní normy2017-08-22-0337
Číslo výrobku2017-08-22-0337/1925
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód292046
Typ baleníplastová vanička
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
voda15 %
vepřové kůže
ocet (ocet kvasný lihový, voda, barvivo E 150 c)
cibule
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 150 c - Amoniakální karamel
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
894 kJ / 100g
213.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.1 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny10 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu jsou znatelné kostky krájeného vařeného masa. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Náplň je kompaktní. Spojka je lesklá, barvy dle typu produktu. Ojediněle vytavený tuk je přípustný. Povrchový vzhled bez výrazných tukových ložisek pod povrchem obalu, povrch je lesklý a hladký.

Vůně a chuť

Chuť jemně slaná po vařeném mase a příjemná po použitém koření

Vůně převažující po vařeném mase a použitém koření, případně po krvi

Konzistence

pevná, pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.10.2019 10:10:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.10.2019 10:10:04
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený