Sametová šunka 1989 – výběrová
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/1894 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 294493 |
Typ balení | Smrštitelná folie |
Velikost balení | 2.2 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřová kýta | 90 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
cukr | |
maltodextrin | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
424 kJ / 100g | |
101.27 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.95 g/100g | Sacharidy | 0.2 g/100g | z toho cukry | 0.3 g/100g | Bílkoviny | 18.6 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – lehce zauzený do zlato-kaštanové barvy, lesklý, suchý. Nákroj – hladký, lesklý, pevný, viditelná mozaika velkých kusů kýty |
Vůně a chuť | Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. |
Konzistence | Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Impulzem pro vznik projektu „Sametová šunka“ byla skutečnost, že v listopadu tohoto roku slaví Česká republika 30. Výročí „Sametové revoluce“, která proběhla v listopadu 1989. Odtud také pochází název této nové šunky, která je hlavním bodem zájmu celého projektu. Sametová šunka svou kvalitou a jemnou chutí symbolizuje revoluci z roku 1989, jejíž průběh je také označován jako sametový. Aby měl projekt větší hloubku, smysl a byl prospěšný, byl propojen s činností Klubu Hanzelky a Zikmunda ve Zlíně. Těmto dvěma famózním cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem. Za každý prodaný kilogram Sametové šunky 1989 – výběrové věnuje firma Váhala 1,50 Kč na konto Klubu Hanzelka + Zikmund. Šunka je v prodeji od 1. června 2019. Šunka je tvarovaná ve formě, lehce zauzená. Šunka je lahodně šťavnatá a vláčnější. Obsahuje 90 % masa a je vyrobená v české rodinné firmě s tradicí od roku 1933. |
Technologický postup | Surovina je vkládána do formy oválného tvaru, tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Po vyjmutí z forem se výrobek udí, následně je chlazen na teplotu max. + 4,9 °C a balen. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: – nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.08.2020 08:32:04 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.08.2020 08:32:04 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |