Tisk

Moravské uzené, velkoformát

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/0854
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 96% vepř. krkovice. Bez přídavku glutamátů.

Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód292864
Typ balenísmrštitelný sáček 250x350 mm
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso96 %
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
sacharóza
aroma
Přídatné látky
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E 450 - Difosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
593 kJ / 100g
141.63 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.1 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva zlatavě hnědá; barva na řezu masově růžová, tuk bílý

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná, tuhá

Nadstandardní parametry

Masný výrobek tepelně opracovaný, uzený, obsahuje 96% vepř. kýty.

Technologický postup

Nastřikování – masírování – speciální úprava – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající teploty 70°C po dobu 10minut) – sušení – uzení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 12:38:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 12:38:57
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený