Tisk

Kysané podmáslí

NázevHodnota
Cechovní normaKysané mléko, smetanový zákys
Číslo cechovní normy2017-06-21-0302
Číslo výrobku2017-06-21-0302/0452
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - kysané podmáslí
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006320115
Typ baleníAl-folie a polyamid/PE-folie
Velikost balení1 l
Složení
podmásli
plnotučné mléko
čisté mlékárenské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
171 kJ / 100g
40.84 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g/100g
Sacharidy4.6 g/100g
z toho cukry4.6 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně

Vůně a chuť

příjemně nakyslá, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry
  • nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky
  • mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou
Technologický postup
  1. příprava mléčné směsi
  2. pasterace
  3. vychlazení na teplotu fermentace
  4. přídavek bakteriální kultury
  5. ferrmentace v řízených podmínkách
  6. vychlazení
  7. finální úprava konzistence (homogenizace apod.)
  8. naplnění do obalu
  9. skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:51:48
VytvořilPetr Tichovský
Změněno08.09.2017 17:51:48
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený