Tisk
Kysaná smetana krémovitá 12 %
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Zakysaná smetana zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2018-06-28-0394 |
Číslo výrobku | 2018-06-28-0394/1541 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana |
Charakteristika výrobku | Kysaná smetana je mléčný výrobek s vyšším obsahem tuku. Výrobek je tepelně ošetřen pasterací, standardizován na obsah tuku 12 % a zakysán kulturou bakterií mléčného kysání. Minimální množství živých mléčných kultur v 1 g 10 na 6. |
Předkladatel | |
Společnost | Mlékárna Kunín a.s. Kunín 291 742 53, Kunín Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 85912557 |
Typ balení | polypropylenový kelímek o obsahu 200 g uzavřený víčkem ze slitiny hliníku |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
smetana | |
mléčná bílkovina | |
smetanová kultura | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
561 kJ / 100g | |
133.99 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 12.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.5 g/100g | Sacharidy | 3.8 g/100g | z toho cukry | 3.8 g/100g | Bílkoviny | 3.1 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Mléčně bílá, případně až krémová. |
Vůně a chuť | Mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů. |
Konzistence | Stejnorodá, hladká, krémovitá až tuhá, mírné uvolnění syrovátky případně i tuku na povrchu výrobku není na závadu. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | 1. Pasterace mléka |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | sušina minimálně 19,0 %; |
Uživatel | |
Vytvořeno | 29.04.2019 21:17:11 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 29.04.2019 21:17:11 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |