Tisk

Jarmark Smetana 12% 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaKonzumní smetana trvanlivá
Číslo cechovní normy2016-03-29-0137
Číslo výrobku2016-03-29-0137/1809
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku

Kysaná smetana je mléčný výrobek s vyšším obsahem tuku. Výrobek je tepelně ošetřen pasterací, standardizován na obsah tuku 12 % a zakysán kulturou bakterií mléčného kysání. Minimální množství živých mléčných kultur v 1 g 10 na 6.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Kunín a.s.
Kunín 291
742 53, Kunín
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727009794
Typ balenípolypropylenový kelímek o obsahu 200 g uzavřený víčkem ze slitiny hliníku
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
mléčná bílkovina
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
561 kJ / 100g
133.99 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky12.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.5 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Mléčně bílá, případně až krémová.

Vůně a chuť

Mléčně kyselá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Stejnorodá, hladká, krémovitá až tuhá, mírné uvolnění syrovátky případně i tuku na povrchu výrobku není na závadu.

Nadstandardní parametry

vyrobeno z mléka odpovídajících ČCN Syrové kravské mléko

Technologický postup

1. Pasterace mléka
2. Úchova mléka
3. Standardizace tuku.
4. Sekundární pasterace.
5. Naočkování kulturou.
6. Zrání.
7. Chlazení.
8. Balení.
9. Dochlazení výrobků v obalu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sušina minimálně 19,0 %;
tuk minimálně 12 %;
pH 4,0 – 4,5;
Listeria monocytogenes negativní ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno15.07.2019 11:22:09
VytvořilDana Gabrovská
Změněno15.07.2019 11:22:09
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSmazaný