Tisk

Smetana ke šlehání 31%

NázevHodnota
Cechovní normaKonzumní smetana trvanlivá
Číslo cechovní normy2016-03-29-0137
Číslo výrobku2016-03-29-0137/1542
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Charakteristika výrobku

Smetana s obsahem 31% mléčného tuku ošetřená UHT záhřevem. S přídavkem stabilizátoru E407 karagenan v malém nezbytném množství.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Kunín a.s.
Kunín 291
742 53, Kunín
Česká republika
Definice balení
EAN kód85912250
Typ balenípolypropylenový kelímek o obsahu 200 g uzavřený víčkem ze slitiny hliníku
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
Kunin_Retro_smetana31
Složení
smetana
Přídatné látky
E 407 - Karagenan
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1232 kJ / 100g
294.24 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny21.7 g/100g
Sacharidy2.9 g/100g
z toho cukry2.9 g/100g
Bílkoviny2.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Mléčně bílá, případně až krémová.

Vůně a chuť

Mléčně smetanová s mírnou vařivou příchutí po UHT záhřevu, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Stejnorodá, jemná, tekutá.

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídající ČCN Syrové kravské mléko.
Vyrobeno z mléka splňující požadavky VLOG standardu (bez použití genetických technik).

Technologický postup

1. Pasterace a odstředění mléka.
2. Standardizace tuku.
3. Úchova smetany
4. Přídavek stabilizátoru.
5. Sterilace smetany.
6. Chlazení smetany.
7. Úchova v aseptickém tanku.
8. Aseptické balení.
9. Chlazení výrobku v obalu.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

sušina minimálně 36,0 %;
tuk minimálně 31 %;
pH 6,4 – 6,8;

šlehatelnost/nášleh 80 %;
Listeria monocytogenes negativní ve 25 g

Uživatel
Vytvořeno29.04.2019 21:18:47
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.04.2019 21:18:47
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený