Šunka Lada
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/0817 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o. Osecká 179/19 435 11, Lom Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 280086 |
Typ balení | vícevrstevný smrštitelný obal |
Velikost balení | 2.5 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 80 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
extrakty koření | |
hroznový cukr | |
med | |
jedlá mořská sůl | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 452 - Polyfosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
10 | Hořčice - Hořčice a výrobky z ní |
Energetická hodnota výrobku | |
362.2 kJ / 100g | |
86.51 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 1.7 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.58 g/100g | Sacharidy | 1.5 g/100g | z toho cukry | 0.4 g/100g | Bílkoviny | 13 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Nákroj a vzhled – výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa, jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou. Ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustná,rovněž přípustné menší dutinky. |
Vůně a chuť | Vůně a chuť – typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná,v |
Konzistence | v uceleném kusu pevná,soudržná; na skusu v tenkých plátcích křehká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Připravenou, odblaněnou vepřovou kýtu nastříkáme připraveným lákem na 25%. Pomeleme na řezačce pouze přes šnek. Vložíme do masírovacího stroje, přidáme med a vše řádně masírujeme příslušným programem. Poté dílo vyjmeme a necháme zaležet 24 hodin. Následně dílo vložíme zpět do masírovacího stroje a necháme masírovat 2 hodiny. Plníme do předem připravených obalů, vložíme do forem a tepelně opracujeme tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10ti minut. Po dosažení příslušné teploty intenzivně zchlazujeme tak,aby teplota v jádře klesla pod 25°c, následně výrobek dochladíme na teplotu jádra 5°C a poté expedujeme. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah ČSB 13 %. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.03.2018 09:42:19 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.03.2018 09:42:19 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Připomínkovaný |