Tisk

Šunka Lada

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka výběrová
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0817
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
435 11, Lom
Česká republika
Definice balení
EAN kód280086
Typ balenívícevrstevný smrštitelný obal
Velikost balení2.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso80 %
pitná voda
jedlá sůl
extrakty koření
hroznový cukr
med
jedlá mořská sůl
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
362.2 kJ / 100g
86.51 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.58 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry0.4 g/100g
Bílkoviny13 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Nákroj a vzhled – výrobek na řezu odpovídá barvě druhu použitého masa, jednotlivé svaly patrny a spojeny drobně rozpracovanou svalovinou. Ojedinělá menší ložiska tuku na řezu přípustná,rovněž přípustné menší dutinky.

Vůně a chuť

Vůně a chuť – typická pro šunku (přiměřeně slaná,lahodná,v

Konzistence

v uceleném kusu pevná,soudržná; na skusu v tenkých plátcích křehká

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. celosvalový výrobek.
Technologický postup

Připravenou, odblaněnou vepřovou kýtu nastříkáme připraveným lákem na 25%. Pomeleme na řezačce pouze přes šnek. Vložíme do masírovacího stroje, přidáme med a vše řádně masírujeme příslušným programem. Poté dílo vyjmeme a necháme zaležet 24 hodin. Následně dílo vložíme zpět do masírovacího stroje a necháme masírovat 2 hodiny. Plníme do předem připravených obalů, vložíme do forem a tepelně opracujeme tak, aby teplota v jádře dosáhla 70°C po dobu 10ti minut. Po dosažení příslušné teploty intenzivně zchlazujeme tak,aby teplota v jádře klesla pod 25°c, následně výrobek dochladíme na teplotu jádra 5°C a poté expedujeme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah ČSB 13 %.

Uživatel
Vytvořeno05.03.2018 09:42:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.03.2018 09:42:19
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska @ foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek @ foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g